Varmepumper og ventilationsanlæg er vejen til et godt indeklima i din bolig

Et godt indeklima er altafgørende for god trivsel og velbehag i din bolig. Frisk luft er godt til hovedet og skaber et miljø, som vi mennesker trives godt i. Dårlig udluftning kan give anledning til ophobning af fugt og dannelse af skimmelsvamp, som er sundhedsskadelig for dig og dine omgivelser. Et dårligt indeklima kan også give dig hovedpine, træthed og irritere dine øjne. Installation af et mekanisk ventilationsanlæg sørger for, automatisk udskiftning af luften hjemme hos dig.

Vi har mange års erfaring i installation og håndtering af ventilationsanlæg. Vi ved præcis hvad der skal til, for at skabe det rigtige indeklima i din bolig. Hvis du har svært ved at få luftet ordentligt ud eller bare gerne vil have mekanisk styring af din udluftning, kan det være du bør overveje at få installeret et mekanisk ventilationssystem.

Et ventilationsanlæg suger brugt luft ud fra dit hus og kan eventuelt også hive ny luft ind udefra. I princippet fungerer din emhætte og lugen på dit badeværelse også som mindre ventilationssystemer, men du kan også få anlæg som sørger for udluftningen af hele din bolig på samme tid.

Jeg ringer dig op inden for 1-2 timer

Effektivitet er en mærksag, når man skal levere høj kvalitet til en fornuftig pris.

Så hvis du udfylder formularen, så ringer jeg dig op om lidt og sørger for du får den helt rigtige rådgivning.

  De forskellige typer mekanisk ventilationsanlæg

  Når vi taler om ventilationsanlæg findes der umiddelbart to typer mekaniske anlæg:

  • Et almindeligt ventilationsanlæg, som suger brugt luft ud. Dette kunne være mindre systemer som fx en emhætte eller udsugningen på dit badeværelse.
  • Et multi-ventilationsanlæg (mekanisk balanceret ventilation), der både suger den brugte luft ud fra din bolig og samtidig sørger for at blæse frisk luft ind igen.

  Et system der gør begge dele, kan have sine fordele fordi de typisk giver bedre udluftning, end hvis du selv skulle åbne døre og vinduer. Samtidig sidder der sensorer og måler hvor god luften i din bolig er og systemet regulerer selv, når det er nødvendigt.

  Fordele og ulemper ved et ventilationssystem

  Fordele:

  • Bidrager til et sundt indeklima og godt velvære for dig og din familie
  • Et ventilationssystem kan selv regulere luftindtaget og er dermed yderst effektivt
  • Nogle ventilationssystemer kan holde bedre på varmen fremfor når du selv udlufter
  • Uanset vejret kan du sagtens lufte ud uden alt i dit hus blæser rundt

  Ulemper:

  • Anlægget bruger strøm og skal vedligeholdes løbende
  • Et anlæg er typisk dyrt i anskaffelse og installation
  • Nogle anlæg kan støje

  Det er vigtigt med god ventilation i nogle rum

  Nogle rum er ekstra udsatte for dårlig luft. Specielt badeværelset hvor vi bader, og køkkenet hvor vi laver mad kræver god ventilation. Et mekanisk ventilationsanlæg kan derfor være en god idé, da almindelig udluftning på 5-10 minutter måske ikke altid vil være tilstrækkeligt.

   

  Luft godt ud og spar penge – god udluftning gør dit hus nemmere at varme op

  Du behøver ikke altid at være bange for at lufte ud, fordi du så igen skal varme luften op. Faktisk kan udluftning spare dig penge. Det lyder mærkeligt, men det er sandt!

  Når vi ånder, laver mad eller tager et bad bliver luften i vores hus forurenet og indeholder mere vand. Jo mere vand der er i luften, jo mere energi skal der til at varme det op igen. Det er altså billigere at varme luft op, som ikke indeholder lige så meget vand og derfor kan frisk luft hurtigt blive opvarmet. Resultatet af regelmæssig udluftning er god luft og et rum, der er billigt at varme op.

  Nogle ventilationsanlæg bruger et system til varmegenvinding. Det betyder at de kan udnytte op til 80% af den varme der er i luften, de suger ud og holde det i din bolig. På den måde mister du endnu mindre varme ved udluftning og får stadig frisk luft ind.

   

  Hvad bør du overveje, når du skal købe et ventilations- eller klimaanlæg

  Når du overvejer at få installeret et ventilationsanlæg i din bolig skal du selvfølgelig altid overveje, hvad dit konkrete behov er. Hvor stor er din bolig og kan du i princippet lufte det ordentligt ud uden brug af et ventilationsanlæg?

  Udover dit behov skal du være opmærksom på, at et ventilationsanlæg kan støje og derfor skal der være et sted på din grund hvor anlægget kan tilkobles, så det generer dig mindst muligt.

  Lad os tage en snak med dig, så du kan fortælle os om dine behov. Så finder vi i fællesskab den rigtige løsning til dig og din bolig. Vi har i mange år hjulpet kunder med at få et godt indeklima og derfor er vi eksperter på området.

   

  Vi monterer også varmepumper af alle slags i København og omegn

  Udover ventilationsanlæg monterer vi også varmepumper. Både luft-til-luft-, luft-til-vand- og jordvarmeanlæg. Vi har varmepumpemontører i vores netværk og hjælper dig gerne med at finde den rigtige til dit behov.

  Jeg ringer dig op inden for 1-2 timer

  Effektivitet er en mærksag, når man skal levere høj kvalitet til en fornuftig pris.

  Så hvis du udfylder formularen, så ringer jeg dig op om lidt og sørger for du får den helt rigtige rådgivning.

   Kontakt os og få et uforpligtende tilbud på ventilationsanlæg

   Er du blevet nysgerrig og har flere spørgsmål til vores ydelser indenfor ventilationsanlæg, så kontakt os og hør nærmere. Vi skræddersyer løsninger til alle vores kunder og vi gør med glæde hele vejen for at opfylde dit konkrete behov.

   Herunder har vi samlet nogle af vores tidligere ventilationsopgaver